چهارمین جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان نور برگزار شد
چهارمین جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان نور در سال ۱۴۰۲ به ریاست احمدی امام جمعه شهرستان نور ، پولادی فرماندار شهرستان نور و با حضور اعضای این شورا با موضوعات ذیل در مسجد حضرت علی بن ابی طالب علیه السلام شهر رویان برگزار شد.
به گزارش برترین خبر ، حجت الاسلام قنبر علی احمدی امام جمعه شهرستان نور با اشاره به اینکه اجتماع بزرگ اربعین اوج دلدادگی به اهل بیت طاهرین و ساحت مقدس سید الشهدا(ع) است که تنها راه نجات بشر حرکت در مسیر قرآن و عترت و حرکت در مسیر سیدالشهدا(ع) است.
وی با بیان اینکه مسجد نورانی ترین کانون و بزرگترین مرکز زیست انسان مدارانه است، تصریح کرد: پیامبر گرامی اسلام در مسجد تنها به اقامه نماز و تعلیم و تربیت نپرداخت بلکه کنترل تنش های اجتماعی، حل اختلافات خانوادگی، دستگیری از نیازمندان و فقرا، رشد آگاهی های سیاسی، مقابله با تهاجم فرهنگی و انحرافات فرهنگی و مفاسد اجتماعی همه و همه را با محوریت مسجد انجام می داد.
امام جمعه شهرستان نور با اشاره به اینکه پیامبر گرامی اسلام جامعه نوینی را بر اساس شریعت اسلام پایه گذاری مرد که محور آن مسجد بود،خاطر نشان کرد: مسجد نخستین مرکز فرهنگی و علمی و دینی و اجتماعی بود و تربیت شاگردان برجسته از اهل بیت طاهرین(ع) بود.
وی رویش برکت را از مسجد و محل هدایت همه انسان ها دانست و افزود: دوستان صالح، علم و دانش و نوآوری در عرصه علمی، تحکیم اعتقادات، تقویت روح خدا ترسی و … از جمله منافع مسجد از نظر پیامبر گرامی اسلام است.
حجت الاسلام احمدی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری یادآور شد: مسجد اسلامی محور تمام فعالیت ها از معنوی تا علمی، قضایی تا فرهنگی و خانواده تا نظامی است و همچنین مسجد باید مرکز تولید علم و فناوری باشد و درب آن به صورت شبانه روزی باز باشد.
امام جمعه شهرستان نور اظهار کرد: مسجد، سینما و تئاتر کشور را به سود انقلاب جهانی اسلام هدایت و دگرگون می کند و اقتصاد اسلامی اعم از بانکداری اسلامی باید از مساجد باشد.
وی گفت: حضرت امام مسجد را سنگر می دانست چرا که مسجد جنبه صیانت از فکر و اندیشه در برابر وسوسه های شیطان و جسم و روح دارد بنابراین باور مسئولین باید بر محور مسجد باشد.
حجت الاسلام احمدی افزود: ضعف باور مسئولین و مدیران نسبت به جایگاه مسجد، نبود روحانی محله محور در مسجد، ضعف گردانندگان اعم از مسجد هیات امنا، کانون فرهنگی، پایگاه مقاومت بسیج، اختلاف بین هیات امنا، اداره کردن مساجد به صورت قبیله ای ،گروهی از جمله علل کم رونق شدن مساجد است.
دشمن سه سنگر مسجد، مدرسه، خانواده را هدف قرار داده است که تلاش زیادی را برای مقابله با این تهاجم فرهنگی می خواهد.
وی معتقد است باید در خصوص مسجد یک رنسانس دیگری صورت بگیرید و با همه قدرت وارد شویم و در سطح شهرستان برنامه ریزی های مدون صورت بگیرد.
ایجاد جذابیت های بیشتر در مساجد
بیژن پولادی نماینده عالی دولت در شهرستان نور در جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان نور گفت: حضور جوانان به عنوان سرمایه های اصلی نظام در مساجد روز به روز کمتر می شود.
وی با اشاره به اینکه گاهی بعضی از هیات امنا مساجد نگاه سنتی دارند، تصریح کرد: متولیان امر باید جذابیت هایی در مساجد ایجاد کنند تا با ایجاد برنامه های متنوع تحولی در مساجد صورت گرفته شود.
فرماندار شهرستان نور خاطرنشان کرد: اداره اوقاف وامور خیریه باید با کمک و مشارکت مردم در ایجاد خانه عالم تلاش بیشتری داشته باشد و روحانی مسجد در محله سکنی داشته باشد.
پولادی بیان کرد: پمپ بنزین ها، رستوران ها تفرجگاه ها و …حضور مردم در نماز جماعت کمرنگ است چون توان برابری رسانه ای را با دشمن را نداشته که نتوانستیم به صورت آفندی حرکت کنیم که نیازمند جریان رسانه ای منسجم با تولید محتوا مناسب دارد.
وی معتقد است: بسیاری از مردم ناآگاه هستند و باید رفتار درست امر به معروف احیا شود.
فرماندار شهرستان نور گفت: تمامی پمپ بنزین ها و تفرجگاه مورد بازرسی میدانی قرار گرفت و مقرر شد تا نمازخانه های این مکان به محطیی بسیار جذاب و تمیز تبدیل شود.
پولادی ادامه داد: دانشگاه ها برای تبلیغ درست نمازخوانی و تشویق دانشجویان به نماز جماعت باید برنامه های مختلف جشن ها و اعیاد و تمام مناسب ها با خلاقیت در این مکان مقدس تدوین شود.
وی یادآور شد: اداره آموزش و پرورش هم نماز جماعت را با جذابیت خاص در مدارس اجرا شود.
فرماندار شهرستان نور گفت: روسای ادارات هم نماز جماعت در ادارات جدی بگیرند و برای اینکه وقت مردم هم گرفته شود به صورت کوتاه برگزار کنند.
مهیا کردن سواحل برای برپایی نمازجماعت
عبدالصالح اکبرپور دادستان انقلاب اسلامی شهرستان نور با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری مسجد را تاکید فراوانی داردگفت: مسجد محل عبادت، سیاست و تعلیم و تربیت، صیقل دادن روح و تجمع است.
وی تصریح کرد: در غرب باشگاهها و برخی جاها قهوه خانه ها و حمام ها بود اما اسلام مسجد را به عنوان جایگاهی برای تصمیم گیری های مهم علاوه بر عبادت قرار داده است.
دادستان انقلاب اسلام شهرستان نور بیان کرد: امروزه نگاه به مسجد کمرنگ شد و علت آن هم بیشتر شدن دیگر جذابیت ها در فضای مجازی و دیگر تفریحات است.
باید سواحل برای نماز آماده سازی شود و مطمئنا مردم هم می آیند و اگر این فضاها مهیا نشود اهمیت به نماز کمتر خواهد شد.
خبرنگار: زینب تذکاری سالم
مدیرمسئول: هادی جوزن