به گزارش برترین خبر ، نادره عربزاده  در گفت وگو با ایسنا مازندران اظهار کرد: دوران بارداری یکی از حساس ترین  مقاطع برای زنان است.

وی تصریح کرد: اکثر مادران در این دوران نگران سلامتی جنین خود هستند و به دنبال راهی برای اطلاع واطمینان آن می گردند.

این ماما با اشاره به اینکه یکی از راه های اطمینان از سلامت جنین انجام تست غربالگری در دو مرحله است، خاطر نشان کرد: مرحله اول آزمایش تست غربالگری ناهنجاری جنین در سه ماهه اول بارداری (هفته ۱۱ تا ۱۳ ) و مرحله دوم در سه ماهه دوم (هفته ۱۵ تا ۱۷ ) انجام می شود.

عربزاده با بیان اینکه همه خانم های باردار در هرسنی باید تست غربالگری جنین را انجام دهند، افزود: در گذشته مادرانی که دارای سن بالای بارداری بودند این تست را انجام می دادند اما بعدها مشاهده شد که حتی مادربارداری که سن کمتر از ۳۵ سال را هم داشته این ناهنجاری ها در او دیده شده است.

وی ادامه داد: هرچند هیچ یک از نقایص،سندروم،ناهنجاری در اعضای خانواده مادر باردار وجود نداشته باشد اما احتمال بروز مشکل وجود دارد و به همین دلیل باید همه خانم های باردار در هر سنی تست غربالگری جنین را انجام دهند.

این ماما با اشاره به اینکه سندرم دان یک نوع عقب ماندگی ذهنی از نظر شکل ظاهری ،حرکتی و عقلی است یادآورشد: مرحله  اول تست غربالگری احتمال خطر سندرم دان را مشخص می کند که به وسیله آزمایش خون و سونوگرافی انجام می شود.

عربزاده اضافه کرد: ضخامت پشت گردن  و استخوان بینی جنین در سونوگرافی مرحله اول اندازه گیری می شود که اگر از بالاتر از حد نرمال شک به سندرم قوت می گیرد که از هر۱۰۰۰ زایمان تولد زنده حدود ۵.۱ احتمال ابتلا به سندرم دان وجود دارد.

وی با بیان اینکه مرحله دوم تست غربالگری جنین هم شامل آزمایش و سونوگرافی به صورت سه یا چهاربعدی است ،خاطرنشان کرد:  ارزیابی دقیق از ساختار آناتومی جنین ،تعداد انگشتان دست ، عروق قلب،کلیه ،بینی وغیره در آن سونوگرافی مشخص می شود .

این ماما با اشاره به اینکه انجام تست غربالگری فواید بسیاری دارد، افزود: آرامش خاطر مادر از دانستن فرزندی سالم و به دور از هر گونه ناهنجاری مهم ترین فایده انجام تست است.

عربزاده تصریح کرد: اگر جنین مبتلا به هر یک از ناهنجاری‌ها باشد،‌ باید مادر تحت مشاوره قرار گرفته تا نسبت به ادامه حاملگی یا سقط جنین تصمیم گیری کند.

این ماما گفت : اگربا تمام شرایط مادر تصمیم به ادامه حاملگی دارد باید تحت حمایت‌های ویژه قرار گیرد و اگر مادر تصمیم به سقط جنین  گرفته باید مجوز قانونی اخذ شود که البته در ایران تا هفته ۱۸ بارداری اجازه سقط صادر می شود.

وی با اشاره به اینکه انجام ندادن تست غربالگری جنین احتمال به دنیا آمدن کودکی ناهنجار را افزایش می دهد،خاطرنشان کرد: مادری که کودک ناهنجار به دنیا می آورد برای نگه داری از این کودک باید از حق خود از لحاظ مالی، عاطفی و غیره بگذرد تا بتواند رسیدگی بیشتری با توجه به شرایط خاص فرزند خود انجام دهد.

عربزاده یادآورشد: مادری که فرزند ناهنجار به دنیا می آورد، مسلما تمایلی برای بارداری بعدی ندارد در نتیجه از هدف افزایش جمعیت کشور کاسته می شود.

این ماما با اشاره به اینکه علم این روش را با سال ها تجربه به دست آورده است، اضافه کرد: همه انسان ها در تلاش هستند تا با آزمایش و روش های خاص، مشکلاتی که در گذشته وجود داشت را کاهش دهند .

وی خاطرنشان کرد: استرس و عوارض ناهنجاری جنین ناشی از انجام ندادن تست غربالگری در مادری که هفته ۱۲ بارداری  از سلامت جنین خود مطمئن نیست بیشتر است.

عربزاده درمورد انجام تست غربالگری جنین گفت: آزمایش غربالگری جنین آزمایشی نیست که یک کاردان و یا کارشناس معمولی بخواهد نظر بدهد بلکه زیر نظر متخصصین انجام می شود.

وی می گوید : از ۱۰۰۰بارداری که تا کنون مراجعه داشتند دو پرونده مربوط به سال های گذشته را دیدم که مادران به هیچ وجه حاضر به انجام این تست نشدند و متاسفانه هر دو مادر بچه ای مشکل دار به دنیا آوردند و همچنین یک مادری که با انجام تست و مشاهده مشکل، سقط را انجام داد،در بارداری بعدی بچه سالمی را به دنیا آورد.

این ماما اظهار کرد: آزمایش غربالگری یکی از پرکاربردترین روش هایی است که می توان سلامتی جنین و حتی شناسایی ناهنجاری های کروموزومی را در دوران بارداری تشخیص داد.

عربزاده در ادامه گفت: در آزمایش و سونوگرافی مرحله اول اگر پزشک به مشکلی برخورد کند به مادر باردار توصیه می کند که آزمایش های تخصصی مانند آزمایش امینیوسنتز را انجام دهد که خطر پارگی کیسه آب در این آزمایش تنها یک درصد بوده و قبول انجام این آزمایش از به دنیا آوردن بچه ای با هنجاری و مشکلات فراوان بهتر است.