نیروی دریایی سپاه، جنگطلبی احتمالی “ترامپ” را چگونه پاسخ میدهد؟ +تصاویر
آمریکا ممکن است شروعکننده جنگ دریایی با ایران در خلیج فارس باشد اما قطعاً پایاندهنده آن نخواهد بود و چنین کارزاری، موجبات تضرر و پشیمانی ایالات متحده در برابر ایران را فراهم خواهد کرد. این نکتهای است که همه روسای جمهور آمریکا ازجمله دونالد ترامپ باید به آن توجه داشته باشند.
به گزارش برترین خبر ، رسانههای وابسته به انگلیس، همه تلاش خود را برای حمایت از دولت جمهوریخواه “ترامپ” انجام میدهند.
انگلیس به عنوان حامی بزرگ دولت آمریکا تلاش میکند تا با روی کارآمدن ترامپ، فصل جدیدی در روابط دو کشور رقم بخورد.
اخیراً در برنامه “صفحه دو” شبکه “بیبیسی فارسی” اینگونه مطرح شده که “دونالد ترامپ” میتواند از گزینه نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران در خلیج فارس و منطقه استفاده کند تا ایران نتواند به اهدافی که برای خود تعیین کرده(که یکی از آنها مبارزه با استکبار جهانی است) دست یابد.
چند نکته در این زمینه قابل طرح است؛ اولاً حضور نظامی آمریکا در منطقه خلیج فارس همواره کنترل شده بوده و شناورهای نظامی این کشور به اخطارهای نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تمکین میکنند.
معمولاً شناورهای نظامی آمریکایی، زمان عبور از تنگه هرمز، خود را به دهانه جنوبی تنگه نزدیک میکنند تا از اخطارها و هشدار ایران در امان بمانند. سوال مهم اینجاست که با چنین شرایطی، آمریکاییها چگونه میخواهند در خلیج فارس قدرت نظامی خود را نشان بدهند؟
استراتژی جمهوری اسلامی ایران، بر اساس نبرد ناهمگون طراحی شده و کارشناسان نظامی معتقدند که در صورت حمله نظامی آمریکا از طریق خلیج فارس به ایران، هزاران نیروی آمریکایی کشته خواهند شد.
نکته دیگر قابل طرح اینکه وقتی “جرج بوش” که از طیف محافظهکاران تندرو کاخ سفید بود، ۲۰۰ هزار نیروی نظامی در منطقه داشت، نتوانست به ایران حمله کند؛ حال چگونه ترامپ میتواند با شراط جدید منطقه که قدرت ایران روز به روز در حال ارتقا و پیشرفت است، علیه ایران تهاجم نظامی داشته باشد؟
کالج جنگهای دریایی آمریکا در سال ۲۰۰۹، گزارشی از افزایش توانایی ایران در اجرای کمینهای دریایی گسترده در تنگه هرمز ارائه داد. بنابر این گزارش، اگر آمریکا قصد استقرار ناوهای خود را در صورت وقوع جنگ در تنگه هرمز داشته باشد، به نیروهای ایرانی فرصت بسیار مناسبی برای حمله میدهد که این امر منجر به نابودی اولین گروه از ناوهای نیروی دریایی آمریکا خواهد شد.
پایگاه تحلیلی Examiner، در گزارشی با عنوان “ناوهای هواپیمابر آمریکا نسبت به موشکهای ناوشکن مافوق صوت ایران آسیبپذیر هستند” اذعان میکند که آمریکا در خلیج فارس، کار بسیار سختی در برابر ایران دارد. به علاوه، هزینه این ناوهای هواپیمابر بسیار زیاد است؛ بهطوری که اگر بخواهیم سامانههای ضد موکشی در این ناوها مستقر کنیم، میلیاردها دلار هزینه دربرخواهد داشت.
اما موشک ناوشکن مافوق صوت ایران، در مقایسه با این ناوها بسیار ارزانتر و در عین حال، خطرناکتر و با قدرت تخریب بیشتر است. اگر قدرت تخریب یک موشک ضدناو SunBurn ایران را در نظر بگیریم، دامنه تهدیدی که نیروی دریایی آمریکا در صورت مقابله با ایران با آن مواجه خواهد شد را درک خواهیم نمود.
جمهوری اسلامی ایران، با بهرهگیری از هزاران قایق تندرو و موشکهای ضد کشتی، توانایی فوقالعادهای برای مورد اصابت قرار دادن اهداف در ناوهای آمریکایی دارد. روزنامه USAtoday نیز اخیراً در گزارشی اذعان کرده است که موشکهای ناوشکن ایران، تهدید بزرگی برای نیروهای آمریکایی در منطقه به حساب میآیند.
حقیقت آن است که ترامپ نیز به عنوان جانشین کسانی چون بوش پسر و اوباما، قطعاً نمیتواند اقدام نظامی علیه ایران انجام دهد چراکه اگر این پتانسیل در آمریکاییها وجود داشت، بین سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۶ که اوج لفاظیها و تهدیدهای بوش پسر علیه ایران بود، به وقوع میپیوست.